ΝΕΑ

Content marketing: Το παρόν και το μέλλον του μάρκετινγκ

Το content marketing είναι μία στρατηγική προσέγγιση του μάρκετινγκ που εστιάζει στη δημιουργία πολύτιμου και αποτελεσματικού περιεχομένου με σκοπό να προσελκύσει το κοινό και κατ’ επέκταση να αυξηθούν τα κέρδη. Είναι ένας τέλειος τρόπος να μιλούν όλοι για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας με αποτέλεσμα η επιχείρηση σας να βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Το content marketing χρησιμοποιείται από κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Γιατί; Επειδή λειτουργεί και είναι αποτελεσματικό. Πλέον, το απαραίτητο συστατικό για μία πετυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ είναι το content.

Γιατί όμως το περιεχόμενο είναι τόσο σημαντικό για την επιχείρηση μου; Διότι οι πελάτες όταν αναζητούν ένα προϊόν ή υπηρεσία και βρίσκονται σε έρευνα αγοράς μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν πολλά προϊόντα μεταξύ τους έτσι ώστε να βρουν αυτό με την υψηλότερη ποιότητα και απόδοση. Έτσι, όταν επισκεφθούν τη δική σας σελίδα και διαβάσουν το πολύτιμο περιεχόμενο με το οποίο την έχετε εμπλουτίσει και τους διευκολύνετε στην αγορά τους, τότε θα σας επιλέξουν. Με αυτόν τον τρόπο έχετε χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας με πολύ εύκολο τρόπο.

Το content marketing είναι καταλυτικός παράγοντας στην προσπάθεια της επιχείρησης σας να χτίσει και να βελτιώσει τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή αλλιώς SEO. Το SEO διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της προβολής της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο. Για να βελτιώσετε λοιπόν το SEO, πρέπει να δημιουργήσετε άριστο περιεχόμενο. Όσο περισσότερο περιεχόμενο δημοσιεύετε στις σελίδες σας, τόσο περισσότερες σελίδες θα εμφανίσει η μηχανή αναζήτησης στους χρήστες. Είναι ένας τρόπος να δώσετε την ευκαιρία στην επιχείρηση σας να εμφανίζεται όταν οι χρήστες πληκτρολογούν λέξεις-κλειδιά που ανταποκρίνονται στο προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Ποιο είναι το μυστικό όμως για πετυχημένο περιεχόμενο;

Πρέπει να προσθέσετε αξία και το περιεχόμενο σας να είναι χρήσιμο και πολύτιμο. Αυτό είναι το μυστικό. Και εάν δεν γνωρίζετε πως να προσθέσετε αξία τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τους πελάτες σας για το περιεχόμενο που θα τους βοηθούσε και θα ήθελαν να διαβάσουν. Έτσι θα καταφέρετε να δημιουργήσετε πετυχημένο content.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τακτικές του content marketing που θα βοηθήσουν την επιχείρηση σας; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε όλες τις απορίες.

Γράφει η Ελένη Καλλιτσουνάκη

Client support & digital marketing

Related Posts