ΝΕΑ

Content is King

Το 1996 ο Bill Gates, ο ιδρυτής της Microsoft, έγραψε σε ένα κείμενο του «Content is King».

Από τότε, στο χώρο του διαδικτυακού μάρκετινγκ ακούμε καθημερινά τη φράση ότι το περιεχόμενο είναι βασιλιάς. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι το μυστικό της επιτυχίας για μία δημοφιλή ιστοσελίδα και social media είναι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Και εάν αναρωτιέστε τί περιεχόμενο πρέπει να έχετε στην ιστοσελίδα σας διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω.

  • Είναι πολύ σημαντικό να θέσετε στόχους.

Για να καταλήξετε στο τί περιεχόμενο θα πρέπει να μοιράζεστε πρέπει πρώτα να θέσετε στόχους. Θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας ή θέλετε να αυξήσετε την αλληλεπίδραση του κοινού στα social media; Φυσικά, μπορεί να επιθυμείτε και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετική στρατηγική content marketing για να πετύχετε τον στόχο σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αυξήσετε την αλληλεπίδραση με το κοινό στα social media τότε πρέπει να φτιάξετε post που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του κοινού σε αυτά.

  • Κάντε το περιεχόμενο σας μοναδικό.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας το περιεχόμενο που μοιράζεστε μέσω της ιστοσελίδα σας ή των social media να είναι εξιδεικευμένο και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Η γνώση πρέπει να μοιράζεται και αυτό θα το εκτιμήσουν οι followers σας.

  • Φτιάξτε δυνατούς και ευφάνταστος τίτλους.

Το πως έχετε διαμορφώσει τους τίτλους σας θα καθορίσει εάν κάποιος διαβάσει το άρθρο σας ή όχι. Καταρχάς θα πρέπει να είναι ελκυστικός και κατά δεύτερον θα πρέπει να περιλαμβάνει κατάλληλες λέξεις κλειδιά έτσι ώστε να εμφανίζεστε στις μηχανές αναζήτησης.

  • Δείξτε την ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησης σας.

Ο σκοπός του content marketing είναι βαθύτερος. Δεν είναι άλλος ένας τρόπος για να επικοινωνήσετε στο κοινό σας αυτά που θέλετε. Είναι η ευκαιρία σας να συνδεθείτε με τους followers σας.

Ο ανταγωνισμός στον online κόσμο των επιχειρήσεων ολοένα και μεγαλώνει. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι απλώς η προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών αλλά η σύνδεση με το κοινό. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται μία πετυχημένη στρατηγική content marketing.

Για περισσότερες πληροφορίες, είμαστε στη διάθεση σας!

Γράφει η Ελένη Καλλιτσουνάκη

Client support & digital marketing

Related Posts