ΝΕΑ

Case Study: Η στρατηγική 360 Digital Marketing της Pylarinos Advertising στην ECDM Expo 2023

Το 360° digital marketing είναι μια ολιστική προσέγγιση της ανάγκης μια επιχείρησης για προβολή στο διαδίκτυο. Όλες οι ενέργειες προγραμματίζονται εξαρχής βάσει ενός ολοκληρωμένου marketing plan προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο κάθε ενέργεια έχει ουσιαστικά αποτελέσματα και το διαφημιστικό μπάτζετ αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.

Μάθετε περισσότερα για το 360 Digital Marketing εδώ >>

Αν και στην πράξη πολλές φορές λόγω των συνθηκών είναι δύσκολο να εφαρμόσεις στο απόλυτο το 360 Digital Marketing όταν μας δίνεται η ευκαιρία τα αποτελέσματα είναι πάντα εξαιρετικά. Αποτελέσματα όπως η αίσθηση που έκανε η παρουσία της Pylarinos Advertising στην ECDM Expo 2023 και την όλη επικοινωνία με δυνητικούς πελάτες που προκάλεσε. Μια παρουσία που ολοκληρώθηκε ιδανικά, με την βράβευση της Pylarinos Advertising στα Digital Agencies Awards 2023!

Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το Case Study με επίκεντρο την Pylarinos Advertising, πως διαχειριστήκαμε από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωση της δράσης την παρουσία μας στην ECDM Expo 2023.

Case Study:  Η Στρατηγική 360 Digital Marketing της Pylarinos Advertising στην ECDM Expo 2023

Εταιρεία: Pylarinos Advertising

Κλάδος Δραστηριότητας(Industry): Διαφημίσεις & Digital Marketing

Στόχος και Target Group: Γνωστοποίηση της παρουσίας της Pylarinos Advertising στην ECDM Expo 2023 και πρόκληση επαφής στην έκθεση με επιχειρήσεις που αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις digital marketing

Προωθητικές Ενέργειες: Δημιουργία εκθεσιακού περιπτέρου(με ένα εντυπωσιακό και ξεχωριστό setup) &  Landing Page(με gamification στοιχεία)  με βάση το ενιαίο concept της δράσης, σχετική αρθρογραφία και ανακοινώσεις στο website, newsletters, οργανικά ποσταρίσματα στα social media της εταιρείας, Facebook Ads/Instagram Ads/Linkedin Ads/Google Ads/Premium Network Ads Campaigns

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25/08/23

Ημερομηνία Ολοκλήρωσης: 29/01/24

Εισαγωγή

Η Pylarinos Advertising είναι ενεργή στον χώρο της διαφήμισης από το 1974 με μια σπουδαία πορεία και αναγνώριση στον κλάδο. Στις δραστηριότητες της έχει προστεθεί εδώ και 10 χρόνια περίπου και το κομμάτι του Digital Marketing με εξαιρετικά αποτελέσματα κάτι που οδήγησε μετέπειτα και στην βράβευση μας στην εκδήλωση Digital Agencies Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της ECDM Expo 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Γιατί η Pylarinos Advertising επίλεξε την ECDM Expo 2023

Η Pylarinos Advertising αποφάσισε να συμμετάσχει στην ECDM Expo 2023 ώστε να παρουσιάσει τις μεθόδους και πρακτικές που ακολουθεί γύρω από το 360 Digital Marketing, τον τρόπο σκέψης της και μερικούς από τους ανθρώπους που την αποτελούν σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ο στόχος και το target group που εστιάσαμε

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Pylarinos Advertising εστίασε στην παρουσίαση των υπηρεσιών της με έμφαση στην στρατηγική 360 Digital Marketing προσπαθώντας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Κάτι που αποτελεί πάντα πρόκληση όταν πρόκειται για κλαδικές εκθέσεις με δυνατές εταιρείες του χώρου που παρέχουν παραπλήσιες υπηρεσίες με τον δικό τους τρόπο. Το target group που υπήρχε εξαρχής στην σκέψη μας ήταν επιχειρήσεις που είχαν την διάθεση αλλά και τη δυνατότητα να στηρίξουν στο μέγιστο βαθμό την στρατηγική 360 Digital Marketing.

Το concept πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλες οι ενέργειες μας

Στην Pylarinos Advertising δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμα που θέλουμε να διαδώσουμε  και στους τρόπους μέσα από τους οποίους θα το οπτικοποιήσουμε ώστε να φθάσει όπως πρέπει στο κατάλληλο κοινό. Το «Spin and Win» σε μια λογική τροχού της τύχης με υπηρεσίες του 360 Digital Marketing ήταν η βάση μας. Το εντυπωσιακό περίπτερο με τα τεράστια γράμματα 360, τον τροχό με τις υπηρεσίες  και τη μηχανή ποκ κορν σε λειτουργία να «ψήνει» νόστιμα σνακ ήταν όμως αυτά που απογείωσαν την όλη προσπάθεια μιας και ο συνδυασμός digital ενεργειών με offline ενέργειες έχει πάντα επιτυχία. Είτε κάποιος είχε τη δυνατότητα να μας επισκεφθεί στην έκθεση είτε γινόταν απλά αποδέκτης της Digital Campaign υπήρχε ένα ενιαίο μήνυμα και μια ενιαία εικόνα.

Η οπτικοποίηση του concept

 • Σχεδιασμός εκθεσιακού περιπτέρου με μεγάλα 360 γράμματα, μια τεράστια συσκευασία ποπ κορν γεμάτη μπαλόνια(σαν ποπ κορν), ένας τροχός «spin and win»  και μια μηχανή ποπ κορν σε λειτουργία με την ευωδία των νόστιμων σνακ που μοιράζαμε παράλληλα στο περίπτερο μας  να προσελκύει από μακριά το κοινό. Στο περίπτερο μας ο κόσμος μπορούσε να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες μας, να γυρίσει τον τροχό για να κερδίσει δώρα αλλά και να καταγραφεί το ενδιαφέρον του για μελλοντική επικοινωνία-συνεργασία.
 • Landing Page με στοιχεία gamification, δώρα και φόρμα συμμετοχής για καταγραφή των ενδιαφερόμενων(lead capture) με έναν ξεχωριστό τρόπο σε μια μορφή απόλυτα εναρμονισμένη με το περίπτερο μας στην έκθεση. Δείτε την Landing Page εδώ.

Οι προωθητικές ενέργειες πριν την έκθεση

Στοχεύοντας στην ενημέρωση του πελατολογίου της εταιρείας αλλά και στην παρακίνηση νέων δυνητικών πελατών να μας επισκεφθούν στην ECDM Expo 2023 προχωρήσαμε στις παρακάτω ενέργειες βήμα βήμα:

 • Σχετική αρθρογραφία στο website της εταιρείας
 • Newsletters στην email list της εταιρείας
 • Οργανικά ποστ στις σελίδες Social Media της εταιρείας
 • Facebook Ads Campaign
 • Instagram Ads Campaign
 • Linkedin Ads Campaign
 • Google Ads remarketing campaign

Οι ενέργειες που ακολούθησαν την συμμετοχή μας στην έκθεση

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της στρατηγικής 360 Digital Marketing είναι ότι όλες οι ενέργειες που υλοποιούνται πέρα από τον καθαρά διαφημιστικό ρόλο που έχουν αποσκοπούν και στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που δίνουν αξία στην εταιρεία και μπορούν να αξιοποιηθούν και μετά την ολοκλήρωση της δράσης. Σύμφωνα με αυτή την πρακτική ακολούθησαν έως και οι σήμερα οι εξής ενέργειες:

 • Σχετική αρθρογραφία στο website της εταιρείας
 • Follow up Newsletters στην email list της εταιρείας αλλά και στις νέες επαφές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης
 • Τηλεφωνική επικοινωνία, online meetings και συναντήσεις στα γραφεία της εταιρείας με δυνητικούς πελάτες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους κατά την διάρκεια της έκθεσης
 • Οργανικά ποστ στις σελίδες Social Media της εταιρείας
 • Facebook Ads Campaign με τη συμμετοχή και την βράβευση της εταιρείας
 • Instagram Ads Campaign με τη συμμετοχή και την βράβευση της εταιρείας
 • Linkedin Ads Campaign με τη συμμετοχή και την βράβευση της εταιρείας
 • Google Ads remarketing campaign με τη συμμετοχή και την βράβευση της εταιρείας
 • Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Case Study γύρω από το 360 Digital Marketing

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής 360 Digital Marketing

Η συμμετοχή της Pylarinos Advertising στην ECDM Expo 2023 και ο τρόπος που προσέγγισε αυτή τη δράση έφερε σημαντικά οφέλη. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

1. Ενίσχυση του Brand Name της εταιρείας: Η εταιρεία κατάφερε να κάνει αίσθηση με την παρουσία της σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο και να ξεχωρίσει, προσελκύοντας νέους πιθανούς πελάτες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

2. Αύξηση του Δικτύου Επαφών: Μέσω της αλληλεπίδρασης με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, δημιουργήθηκαν νέες συνεργασίες και ποιοτικές επαφές.

3. Διαφήμιση Υπηρεσιών: Η παρουσίαση των 360 digital marketing υπηρεσιών και ο τρόπος προσέγγισης τους στην έκθεση, ανέδειξε τις δυνατότητες και την εμπειρία της εταιρείας.

4. Ανταπόκριση Κοινού: Η θετική ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού στο περίπτερο της εταιρείας επιβεβαίωσαν την επιτυχία των στρατηγικών της.

Συμπέρασμα

Η Pylarinos Advertising απέδειξε ότι με έξυπνες ιδέες, μελετημένη προσέγγιση και καινοτόμες τεχνικές, μπορεί να επιτύχει σημαντική αναγνώριση και να αναπτύξει την επιχειρηματική της παρουσία τόσο για την ίδια όσο και για τους πελάτες που την εμπιστεύονται. Η εμπειρία της Pylarinos Advertising στην ECDM Expo 2023 υπογράμμισε την αξία μιας συνεκτικής και μελετημένης στρατηγικής digital marketing καθώς και των τρόπων υλοποίησης της.

Αν επιθυμείτε και εσείς να δείτε παρόμοια αποτελέσματα για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε με την Pylarinos Advertising για να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε ώστε να υλοποιήσετε τους στόχους σας.

Related Posts