ΝΕΑ

4 λόγοι που πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το video marketing

Μία εικόνα. ..Χίλιες λέξεις. Ένα βίντεο πόσες;

-Τι είναι το video marketing;

-Γιατί είναι τόσο χρήσιμο εργαλείο για την επιχείρηση μου;

Στον digital κόσμο που ζούμε, είναι απαραίτητο κάθε επιχείρηση να βρίσκει νέους τρόπους να ξεχωρίζει στο πλήθος. Το video marketing δεν είναι κάτι νέο αλλά πλέον, περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύεται ένα ισχυρό εργαλείο που πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε.

Πόσες φορές έχει τύχει να στείλετε ή να σας στείλουν ένα αστείο ή ένα ενημερωτικό βίντεο; Φαντάζομαι πολλές! Λόγω της έντονης καθημερινότητας ο κόσμος προτιμάει να βλέπει ένα μικρό βίντεο από το να διαβάζει ολόκληρα κείμενα. Παρ’ όλα αυτά όμως λίγες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το video marketing για να επικοινωνήσουν αυτά που θέλουν.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να το εντάξετε στην στρατηγική του μάρκετινγκ της επιχείρησης σας!

Καταρχάς πρέπει να καταλάβουμε τι είναι το video marketing. Με αυτόν τον όρο, εννοούμε τη χρήση του βίντεο προκειμένου να προωθήσουμε τις υπηρεσίες μας, τα προϊόντα μας  ή για να αυξήσουμε τις πελατειακές μας σχέσεις και την αναγνωρισιμότητα του brand. Το περιεχόμενο σε κάθε βίντεο μπορεί να είναι ενημερωτικό ή διασκεδαστικό ή ένας συνδυασμός. Με λίγα λόγια λέμε στο κοινό μας την ιστορία που θέλουμε χωρίς να χρειάζεται να γράψουμε μεγάλα κείμενα που κουράζουν.

Πάμε να δούμε τώρα και τα οφέλη του video marketing:

  • Τα βίντεο σας βοηθούν να συνδεθείτε με το κοινό σας. Είναι μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και στους καταναλωτές. Είναι ο τέλειος τρόπος να ενημερώσετε τους πελάτες σας ενισχύοντας την εμπιστοσύνη τους προς εσάς. Και αυτή η εμπιστοσύνη θα οδηγήσει σε πωλήσεις.
  • Οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν τα βίντεο. Αναζητούν περιεχόμενο που προσελκύει τον κόσμο. Συμβουλή: Ανεβάστε τα βίντεο στο YouTube αλλά και στην ιστοσελίδα σας. Η προβολή σας θα αυξηθεί σημαντικά. Εάν προωθήσετε το περιεχόμενο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.
  • Τα βίντεο ενθαρρύνουν τις κοινοποιήσεις. Οι χρήστες μοιράζονται με τους φίλους βίντεο που τους εντυπωσίασαν και τα θεωρούν σημαντικά ή αστεία. Επομένως η αναγνωρισιμότητα του brand σας αυξάνεται.
  • Χρησιμοποιείστε το βίντεο στο email marketing. Καθημερινά λαμβάνουμε πολλά emails. Tα περισσότερα από αυτά πολλές φορές δεν μπαίνουμε στη διαδικασία ούτε να τα ανοίξουμε. Σύμφωνα με έρευνες όταν στον τίτλο υπάρχει η λέξη «βίντεο» τότε οι πιθανότητες για να ανοιχτεί το email αυξάνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Αν λοιπόν δεν θέλετε τα email που στέλνετε να καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων, τότε το βίντεο είναι η λύση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το video marketing και τις πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γράφει η Ελένη Καλλιτσουνάκη

Client support & digital marketing

Related Posts