ΝΕΑ

22/2 ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δημιουργία δωρεάν e-shop

Στις 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «e-λιανικό» του ΕΣΠΑ. Στόχος του προγράμματος είναι η επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων  για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος με στόχο να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της πανδημίας.


Το πρόγραμμα επιδοτεί κατά 100% την αναβάθμιση ή τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος έως το ποσό των 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι της δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία μέρα από 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα.
Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019
  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει:να έχουν είτε ως κυρια δραστηριότητα στην έδρα ή στο υποκατάστημα είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα, το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού)

-να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,

-να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά


-οι υφιστάμενες  επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.

-να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.


ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

1. Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
4. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα συνοδεύεται από τα εξής λογισμικά: παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών) Φιλοξενία (hosting, collocation, κτλ.)
5. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε τριάντα μία (31) ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 μέχρι και 24/3/2021

 Εμπιστευθείτε μας για την αναβάθμιση ή τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Η πολυετή εμπειρία μας και η εξειδίκευση στο χώρο της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών αποτελούν εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα.  Κατασκευάζουμε e-shop που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και φέρνουν άμεσες πωλήσεις.

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη και υποβολή της αίτησης για την επιδότηση ΕΣΠΑ e-λιανικό.

📞Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6983212490 για περισσότερες πληροφορίες