ΝΕΑ

Πως το social media marketing σας βοηθάει να «χτίσετε» την επιχείρηση σας

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι περισσότεροι περνάμε πολύ χρόνο με το κινητό. Μιλάμε με φίλους, κοινοποιούμε φωτογραφίες από την καθημερινότητα και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Τα περισσότερα brands δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στα social media προσπαθώντας να «τραβήξουν» την προσοχή του κοινού.

Εάν αναρωτιέστε πως το social media marketing βοηθάει τις επιχειρήσεις δείτε τα παρακάτω:

  • Αυξάνεται η αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας. Μέσω των social media μπορείτε να διαδώσετε πληροφορίες για το brand σας, για την αποστολή σας καθώς και για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.
  • Αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. Εάν τα social media συνδέονται με τον ιστότοπο σας, τότε αυξάνονται οι επισκέψεις και οι πιθανότητες για πωλήσεις.
  • Προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να επενδύσετε στα social media.
  • Είναι ένας εύκολος τρόπος να πείτε την ιστορία του brand σας. Όπως έχουμε ξανά πει το storytelling βοηθάει τις επιχειρήσεις να συστήσουν το προϊόν τους στο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές κατανοούν καλύτερα την φιλοσοφία κάθε επιχείρησης. Έτσι λοιπόν το brand γίνεται περισσότερο οικείο, δελεαστικό και ελκυστικό. Οι ωραίες ιστορίες «μένουν» στο μυαλό του καταναλωτή. Αυτό μη το ξεχνάτε.
  • Είναι ο πιο άμεσος τρόπος να έρθετε σε επαφή με το κοινό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε συζητήσεις με τους followers σας, να ζητήσετε τη γνώμη του για θέματα που σας απασχολούν. Διαβάζοντας τα σχόλια μπορείτε να αντιληφθείτε τι περιμένει το κοινό από εσάς και πως μπορείτε να γίνετε καλύτεροι.

Το social media marketing αποτελεί μονόδρομο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να πετύχουν. Φυσικά, χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και κατάλληλοι συνεργάτες που θα σας δείξουν το σωστό δρόμο.

Γράφει η Ελένη Καλλιτσουνάκη

Client support & digital marketing

Related Posts